Myllyojan-Masters

Subtitle

Seuran Historia

Myllyojan Masters on perustettu 13.12.1984 perustajajäsenet ovat Reijo Salminen, Esko Siirtola ja Usko Huutoniemi. Seuran kotipaikka oli Heinolan maalaiskunta.Yhdistysrekisteriin seura hyväksyttiin 20.01.1986. Pitkä aikaväli perustamisen ja rekisteröinnin välillä johtui nimi käsitteistä rekisterihallituksen kanssa. Seura aloitti toimintansa palloilun erikoisseurana, koska Myllyojalla toimi yleisseura jonka harrastusvalikoimassa ei ollut palloilua. Mastersin harrastus-ja toimintalajeiksi valittiin lentopallo, sulkapallo, pöytätennis ja tennis joista lentopallo eroittautui ykköslajiksi. Nuorisotoiminta käynnistettiin 1987. Kaikille lajeille ilmaantui ajan kanssa jonkin verran harrastajia, mutta vaikeata oli nuorisotoiminnan aloittaminen uudella seuralla esimerkiksi lentopalloharjoituksiin ei tullut kuin yksi tyttö (Jaana Koli).

Lentopallo jatkoi nousuaan kun Mastersin ja Myllyojan koulun yhteistyö alkoi tuottaa tulosta lentopallon parissa. Pöytätennis ja sulkapallo poistettiin seuran lajivalikoimasta 90-luvun puolivälissä, kun harrastajat loppuivat, tennis poistui vuosisadan vaihteessa. Vuonna 1994 oli seuran nuorisotoiminta voimistunut niin paljon, että seuran toiminnasta tehty esitys Myllyojan Kummajainen toi seuralle arvostetun Nuori Suomi palkinnon. Samana vuonna pelasi nuorten sarjoissa yhdeksän joukkuetta ja alle kouluikäisten liikuntakerho nuorten jäsenten määrä oli lähes 100.

Todellinen voimankoitos oli 1997 järjestetty nuorten maailman suurin lentopalloturnaus Power Cup, jossa tyttö- ja poikajoukkueita 830 ja pelaajien ja valmentajien yhteismäärä oli noin 8000 henkilöä. Masters osallistui turnaukseen 12:toista joukkueella. 2000-luvun alussa tuli seuran lajivalikoimaan lisäys, kun salibandyn pelaajat pyysivät pääsyä Mastersin lipun alle omana jaostonaan. Lentopallo on taas yksin seuran lajina, sillä salibandy poistui seurasta 2007.

Nyt on aika palata seuran alkutaipaleelle ja todeta ketkä henkilöt alkoivat kehittämään seuran toimintaa. Puheenjohtajaksi valittin Reijo Salminen varapuheenjohjaksi Jorma Lahtinen sihteeriksi Elli Väisänen rahastonhoitaksi Esko Siirtola ja jäseniksi Keijo Hämäläinen, Usko Huutoniemi ja Pekka Rönkkö. Seuran lipun on suunnitellut Jorma Lahtinen ja puheenjohtajana on alusta pitäen ollut Reijo Salminen 24 vuotta ja hänet kutsuttiin kunniapuheenjohtajaksi 24.2.2008, Esko Siirtola oli luovuttamassa hänelle kunniapuheenjohtajan puisen nuijan, ja paikalla oli myös Masterssin johtokunta. Paula Tuominen aloitti seuran puheenjohtajana vuoden 2008 alussa.